Лаваш з червоною рибою Рецепт

0
2

Сьогодні ми будемо готувати ще одне цікаве блюдо з червоної риби. Як на рахунок приготування дуже швидких бутербродів-рулетиків з лаваша з червоною рибою. Використовувати будемо солону червону рибу, наприклад: сьомгу, лосося, кету, горбушу, форель. Не принципово.

Нам знадобляться наступні продукти:

Лист тонкого лавашу (вірменського);

250-300г слабосоленої або вимоченої солоної червоної риби (я буду використовувати сьомгу);

200-250г м’якого плавленого сирка;

Пучок свіжої зелені, кропу, петрушки;

Столова ложка свіжого лимонного соку;

Приступимо до виконання рецепта. Нагадую, це в нас буде закуска — лаваш з червоною рибою.

Порізати червону рибу на тонкі, вузькі шматочки. Зелень ретельно миємо, стряхиваем залишки води і дуже дрібно рубаємо. Спершу, готуємо масу для намазування лаваша: для цього перемішуємо січену зелень з м’яким вершковим сирком (підійдуть сирки «Янтар», «Дружба» і подібні). Туди ж додаємо лимонний сік і все рівномірно перемішуємо. Сік лимона можна застосовувати, а можна і утриматися — це справа смаку. Зовсім невелика кислинка не погіршить наш лаваш з сьомгою.

Розправляємо один аркуш тонкого вірменського лавашу на рівній твердій поверхні (кухонний стіл, велика обробна дошка) і рівномірно промазуємо його раніше приготовленої сирною масою. Як варіант можна просто намазати сирком, а зелень просто посипати тонким шаром по верху. Таким чином смак зелені буде трошки відходити від сирного, в смаковому діапазоні. А якщо використовувати суміш, то у них виходить якийсь загальний букет. Тут можна пробувати по-різному, щоб знайти смак, який вам найбільше імпонує. Адже лаваш із солоною червоною рибою — дуже вдячна блюдо для різних експериментів, як з компонентами, так і з їх поєднаннями. Так, крім кропу і петрушку можна додати в сирну суміш зовсім трохи кінзи, якщо вам і вашим їдцям вона в принципі подобається. Якщо ви не впевнені гастрономічних уподобаннях своїх гостей, тоді не додавайте кінзу, від гріха подалі.

Є й інші варіації цього рецепта. Можна, наприклад, замість сирної маси використовувати ДУЖЕ тонко порізаний сир середньої твердості. Вистелити тонкими сирними листочками лаваш. Промазати легким майонезом і покласти зверху рибу.

Поверх шару сирної маси рівномірно викладаємо тонкі смужки м’яса червоної риби (сьомги, лосося і. т. п.) і рівномірно щільно звертаємо лаваш в рулет.

Щоб лаваш випадково не розвернувся, обгортаємо його у харчову плівку або фольгу. Все, ставимо лаваш з червоною рибою на годинку в холодильник, або виносимо в льох, на балкон, якщо там досить холодно. Чому такі жорсткі альтернативи холодильника? Та просто коли йде підготовка до якогось свята та застілля, все одно холодильник ломиться від продуктів і всі там ніяк не розмістити. Ось і логічно розвантажити в ньому місце, винісши такі невибагливі страви, як лаваш з червоною рибою на не-отапліваеми балкон взимку…

Незадовго перед подачею на стіл, дістаємо нашу закуску з червоної риби, сирної маси і лаваша. Знімаємо упаковку. Лаваш ріжемо шматочками товщиною 1.5-2см. Виходять такі цікаві рулетики.

У нас готова відмінна закуска — лаваш з червоною рибою.Всі. Рецепт вище. Експериментуйте!

Велике достоїнство закуски з лаваша і сьомги в тому, що це блюдо не тільки дуже смачна, вишукане, але і декоративна, красива, якщо хочете. Лаваш з лососем або інший червоною рибою не соромно поставити на будь-який, навіть самий-самий святковий і урочистий стіл.

У той же час, такий лаваш з лососем, ніщо не заважає вам «точити» з пивом, кусаючи прямо від рулету, коли ви вирішили влаштувати маленьке свято для себе і для найближчого кола друзів.

Безперечно, приготувавши це незвичайне, можна сказати — экзотическо, блюдо, ви зумієте доставити собі і своїм друзям приємне гастрономічне задоволення. Вони напевно оцінять цю просту, але класну закуску і будуть випрошувати докладний рецепт вірменського лаваша з червоною рибою. Т. к. вони обов’язково захочуть внести лаваш з сьомгою і в свій список рецептів. Що ж, діліться ссилочку. 😉

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here