Мастырка

0
1

На підході до Дніпровського риболовного ринку в Києві (знаменита Бухара :)), можна побачити торговців насадкою. Серед черв’яків, мотиля, опариша, не можна не відзначити якісь дивні жовтуваті кульки, що нагадують тісто для домашньої локшини – це мастырка! Саме там я вперше побачив цю насадку. Почувши про її ефективності, я дізнався кілька рецептів, теж спробував і зараз поділюся з вами тим, як приготувати мастырку.

Мастырка – відмінна ароматна рослинна насадка для лову мирної риби: карася, коропа, сазана, ляща, плітки і т. п.

Процес приготування мастырки досить складний – це багатокомпонентна насадка. Але, це все компенсується відмінними показниками уловистости, до того ж, мастырка при правильному підході зберігається досить довго.

Рецепт приготування мастырки в домашніх умовах. Це горохова мастрыка. Для цього нами буде використовуватися:

Горох цільний;

Манка;

Вівсяні пластівці;

Часник;

Соняшникова олія (нерафінована).

Горох замочуємо на ніч. Потім довго варимо до повного розм’якшення. Воду, де варили горох зливаємо в якусь ємність, вона ще стане в нагоді. Потім, нам потрібно протерти його через сито. Вийде м’яка пюреобразная горохова маса.

У каструлю засипаємо вівсяні пластівці і заливаємо водою від гороху. На літр рідини – 1 стакан пластівців. Злегка прокип’ятити, даємо пластівцям набрякнути, напариться. Також, зливши зайву воду, протираємо вівсяну масу через сито. Змішуємо горох з вівсом. Вимішуючи одержану масу, потроху додаємо туди манну крупу, продовжуємо заважати. Отримуємо однорідну масу.

І потім – хід конем! Наливаємо в сковорідку олію і смажимо млинці з нашого тесту. Даємо млинців охолонути на тарілці. Переминаем знову млинці в масу. Загорнувши в ганчірочку х/б, зберігаємо мастырку в холодному місці. Мастырка з гороху готова. Перед риболовлею треба вмішати туди трохи видавленого часнику і знову добре перемішати масу.

Другий, альтернативний рецепт приготування горохового мастырки.

Горох – 1 склянка;

Вода – 400-450мл;

Мед – 1 ч. л;

Білок яйця — 1шт;

Соняшникова олія – 1 ч. л;

Манка.

Варити цілісний горох – це заняття довгий. Тому, можна подрібнити горох в кавомолці або ступці і потім варити цю горохову борошно. Варити достатньо 15-20 хвилин. Ретельно й часто помішуємо, щоб не пригоріло. Починаємо всипати манку, також постійно заважаючи. Маса починає густіти. У підсумку даємо охолонути до температури, щоб не обпікало руки, викладаємо цю в’язку масу на велику дошку і починаємо вимішувати, при необхідності додати густоти – додаємо ще манки. У вымешенную мастырку додаємо один білок яйця, трохи рослинного масла і меду. Готову мастырку, приготований за цим рецептом зберігаємо в х/б тканини в холодильнику.

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here