Шашлик з риби Рецепт

0
1

Одним з центральних страв похідної кухні є шашлик з риби. Буває, що й на вуха рибка ледве наскребается. А деколи, навіть можна урізноманітнити меню. Один з таких варіантів – рибний шашлик. У цьому пості я, як раз, хочу розповісти про те, як я його готую.

Отже, нам знадобляться: багаття, гілочки-шампура, власне риба, сіль і по можливості перець, приправи. Вогнище може бути невеликим. Все одно готування відбувається не на полум’я, а на серпанку трохи в стороні, або над жаром вугілля, загасаючого багаття. Гілочки-шампура годяться в принципі з будь-якої породи дерева, лише б були довгі та прямі, без сучків. Можна скористатися вербовими – в них багато вологи. Але в будь-якому випадку, перегоріти вони не повинні. Адже ми, повторюся, будемо смажити шашлик над жаром, а не на відкритому полум’ї.

Що стосується риби. Добре годяться для шашлику такі сухуваті породи риби, як щука, судак, окунь. Не погано виходить шашлик і з білої риби: ляща, великої плотви, густери. Трохи гірше справа йде з жаркою на багатті карася, коропа, лина і. т. п. Вони жирноваты для цієї страви. Їх якщо і смажити, то краще на сковорідці. Хоча, в поході — перебирати не доводиться.

В готуванні можливі два принципових варіанти. Готування щодо дрібної рибки і великої. Дрібну потрошать, від луски не чистять, виймають зябра, промивають. Потім, натирають з усіх сторін сіллю і спеціями, насаджують на імпровізовані шампура вздовж тіла.

Якщо ви знавець їстівних запашних трав, то можна з успіхом замінити ними приправи.

Якщо є цибулю або картопля, то можна їх порізати тонкими кільцями і насаджувати на шампур в перемежку з рибою. Гілки-шампура, з насадженим шашликом розміщують над димом-жаром від прогорілого багаття. Коли риба готова – луска з шкіркою будуть легко відділятися. Тоді можна її очищати і приступати до трапези.

Велику рибу очистити від луски, потрошать, виймають зябра, нарізають значним шматками. А в іншому, все робиться, як і з дрібною рибою – приправи, сіль, шампура. Прожарювати доведеться довше. Готовність перевіряти, пробуючи.

Ось таке просте, але дуже смачне похідне блюдо. Весь смак в тому, що це готується на серпанку багаття. Такого аромату ніяк не домогтися, готуючи будинку. Трохи не забув, як дров не можна використовувати хвойну деревину – ялина, сосну і. т. п. Вона смолистою і може своїми випарами надати шашлику гіркоту. Ось тепер – все!

А ви пробували готувати шашлик з риби в поході?

ОСТАВЬТЕ ОТВЕТ

Please enter your comment!
Please enter your name here