Червона риба Рецепти страв

6

Рибальський сезон завершений. Перш ніж не настав час щільно писати про зимової риболовлі, хочу видати кілька абстрактних постів (але все ж про рибу…). Тема – рецепти страв з червоної риби. Справа в тому, що у мене на дачній ділянці, в недавній ураган випав “рибний дощ” з добірного атлантичного лосося. І я зібрав 20 тонн! Тепер треба якось різноманітно приготувати цю чудову червону рибу.

Добре, хоч Еллі з Канзасу мені не занесло… А то лосося хоч поїсти можна, а що я з цією шкільнотою американської робив би? Так що, ще пощастило ?

А якщо, окрім жартів, настав час реально поповнити розділ “Різне” на сайті, десятком підлозі-лівих СЕО статей. Так що ось, рецепти страв з червоної риби, сьомги, лосося, форелі, горбуші, кути – відмінна тематика! Прошу любити і жалувати ?

Зараз перша, оглядова стаття: що ж саме можна приготувати з лососевих. Так сказати, огляд самих центрових страв з червоної риби. А в декількох наступних статтях я розгляну найбільш цікаві страви мені докладніше, у вигляді розбору рецептів.

Різні види солоної червоної риби. Звичайно, в першу чергу всі породи лососевих, червона риба – це чудова риба для засолювання. Існує дуже багато рецептів і способів засолу сьомги, лосося, горбуші, кети, форелі, тайменя і. т. д. Пряні посли, малосольна червона риба, холодний посол; підлозі-солона, копчена риба і ще безліч варіацій.

Так, щільне м’ясо червоної риби дуже вдало підходить для засолювання. Так що, не дивно, що в більшості страв і закусок на наших столах використовується саме солона червона риба.

У солоної червоної риби характерний смак, який ні з чим не сплутаєш! У наступних статтях я наведу кілька цікавих рецептів засолювання червоної риби.

Червона риба, запечена в духовці. Також відмінний спосіб приготування лососевих риб – запекти їх в духовці або на багатті. Для цього рибу ріжуть упоперек на тонкі стейки, або роблять філе: поздовжньо розрізають тушки лосося, видаляють хребет.

При запіканні червоної риби можна додавати приправи, а також запікати стейки з овочами, вершками, різними соусами.

Можна запікати червону рибу як в деках, жаровнях, так і у фользі.

Юшка з червоної риби. Вельми оригінальна, своєрідна і за своїм смачна виходить вуха з червоної риби.

Для юшки чудово підходять всі породи лососевих. Особисто мені, не знаю чому, більше подобається вуха з річкових лососевих: форелі, мухоловки, ленка, тайменя, осілого лосося; ніж з морських, прохідних видів.

Юшка з лосося має підвищену густину і замутненность. Але це не мінус, а швидше якась “фішка”. На смак – дуже навіть залік!

Стейки з лосося в різних варіантах. Стейки з червоної риби можна не тільки запікати в духовці, але і смажити, як шашлик, припустимо в спеціальній закривається решітці, на багатті. Також ніщо не заважає смажити стейки з сьомги або лосося просто на сковорідці, а потім подавати до столу з різними соусами, наприклад: огірковим, лимонним і. т. п.

Бутерброди з м’ясом лососевих риб. Завжди дуже цінувалися, як закуска, бутерброди з м’ясом червоної риби. Зазвичай для цих бутербродів використовують тонко порізані полосочки солоної червоної риби. Рецептів таких бутербродів, безліч, оскільки саме поняття бутерброда передбачає можливість застосування багатьох компонентів та їх комбінацій. А саме м’ясо червоної риби – дуже вдячний матеріал для експериментів на бутербродную тему.

Салати з червоної риби. Існує не мало рецептів салатів з червоної риби. В подальших статтях я наведу кілька кращих рецептів таких салатів.

Ікра червона від червоної, таки риби. Звичайно ж, червона риба нерозривно пов’язана ще з одним делікатесом – червоною ікрою. Воно і зрозуміло, червону ікру отримують з лососевих… Про рецепти засолу червоної ікри і про страви на її основі, також ми поговоримо в наступних статтях.

Зрозуміло, що кулінарія – це така сфера, де можна дуже багато експериментувати, з розумом і не дуже. Так що, список страв з червоної риби, наведений вище – це центральні, найбільш відомі рецепти. Все інше – відгалуження, варіації, екзотика і сміливі експерименти. Так що, для читачів мого блогу – тільки перевірені рецепти. Слідкуйте за наступними статтями. Там перейдемо вже до рецептами конкретно кожної страви.