Привада

5

Підгодовування і привада – два схожих терміна, що часто використовуються рибалками перехресно, як синоніми. Однак, є різниця в цих термінах. Грубо кажучи, коли ми вже на водоймі починаємо готується до риболовлі, то використовується підгодовування. А якщо ми хочемо залучати рибу до місця лову завчасно, то закармливаем місце в плині декількох днів – це вже привада.

Привада може за складом і нічим не відрізнятися від прикормки, крім часу підгодовування, а може й суттєво відрізнятися. У процесів підгодовування і приваживания різні завдання. Прикормка повинна залучити рибу швидко, а у привади завдання залучити рибу і утримувати кілька днів, поки не настане чергова рибалка.

Зрозуміло, що термін привада не так поширений. Адже більшість рибалок потрапляють на водойму в день риболовлі, у них немає можливості кожен день приходити і підкидати приваду. Якщо така можливість є, звичайно, це добре!

Отже, що собою являє привада. Прикормочная суміш повинна залучити рибу з великої відстані. Тобто компоненти привади треба включити ароматизатори і речовини, що створюють каламуть. Ароматизатори можуть бути різними: анісова олія, часник, ванілін, лляне масло, конопляну олію, смажені мелені насіння і т. п. Каламуть добре створюється за допомогою введення до складу панірувальних сухарів і сухого молока. На відміну від прикормки, можна не так турбується про кількість ароматизаторів і флокулянтів. Якщо підгодовування треба не переборщити, то в приваду їх можна додавати більш щедро, щоб вони діяли довше і залучали рибу з більшої відстані.

До складу привади входить багато дуже калорійних компонентів. Це в прикормку ми кладемо їх небагато, щоб не перегодувати рибу, щоб смакотою була, переважно, тільки насадка на гачках. З привадой – інша історія. Тут треба не тільки залучити рибу, а й утримати її. Прийшовши на місце приваживания по запаху і хмара каламуті, риба шукає, що б поїсти. І, якщо цього поїсти там не виявиться – вона просто піде… Так що, крім легких компонентів та ароматизаторів до складу привади включають: парені зерна, каші, бойли, рубаних черв’яків, опариша, мотиля і т. п. Обов’язково треба включати в приваду те, на що збираємося ловити.

Непогано виробляти у риби рефлекси, закидати приваду в ті ж години, в які і будемо рибалити. Риба звикає і в той же час відвідує даний ділянку в надії на рясний корм. ? У дні, коли ловити колись, ми тільки приваживаем і насипаємо багато поживних компонентів. У день лову, в підгодовування в основному легкі компоненти і лише трохи калорійних. Основним же меню – буде насадка на гачках!

Як подавати приваду в місце лову? Якщо прикормку ми часто насипаємо просто жменями, кидаємо її в воду у поплавців, то з привадой трохи не так. Наше завдання, щоб ароматизатори виходили назовні як можна довше, щоб їстівні, поживні компоненти були з’їдені не відразу. Так ми добиваємося, щоб риба затрималася в місці приваживания довше. Для цього приваду закочує в тугі кулі з глиною чи використовуємо сітку-годівницю, яка буде лежати на дні і залучати рибу. У той же час, риба не зможе швидко все з’їсти. Їй треба буде розрити кулі, колупатися в годівниці, щоб поступово виїсти компоненти. З часом і вода буде розмивати приваду і риба зможе дістатися до смакоти. Час йде і риба затримується біля місця надовго. Це і потрібно! Відповідно, чим більше глибина і сильніше течія, привада доставляється в більш тугих кулях, і все частіше вдаються до годівниці.

Важливе застереження. При багатоденному приваживании важливо не перестаратися з обсягами. Не можна допускати, щоб залишки привади прокисли. У цьому випадку ми лише отпугнем рибу і залучимо раків… Так що, вміст годівниці треба перевіряти і якщо її не виїдають, а привада починає киснути – міняємо її повністю. При приваживании кулями, треба мати певний досвід, щоб не переборщити. Так що, якщо ви початківець привадчик, то свідомо використовуйте приваду розумно, без фанатизму.