Салат з червоною рибою Рецепт

7

З червоної риби, лосося, сьомги, форелі і інших, можна приготувати чудові салати до святкового столу. Та й у будні, ні-ні, так можна порадувати себе і близьких такими неординарними і смачними салатами. Сьогодні я наведу кілька рецептів салатів з червоної риби.

Перший салат з червоної риби і яблук.

Склад інгредієнтів салату (дана розкладка на 6 персон):

— Консервований лосось або горбуша — 1 банку. Або, замість консерви, якщо є свіжа риба (що, природно, краще) узяти 250-300 г відвареної червоної риби (форель, лосось, сьомга, кета);

— Одна не велика луковичка або ж пів-цибулини;

— Яйця курячі, варені: 5-6 штук;

— Сир твердий (наприклад Російський, Голландський і. т. п., головне, щоб добре терся): 200-220 г;

— Кисло-солодкі яблука — дві штуки або одне дуже велике;

— Солодка консервована кукурузки; половина баночки;

— Чайна ложка свіжовичавленого лимонного соку;

— Нежирний салатний майонез (35 або 67%);

— Сіль кухонна;

— Мелений чорний перець;

Якщо салат буде подаватися на святковий, урочистий стіл, то його можна додатково прикрасити.

Для прикраси салату нам знадобляться:

— Вимочений солона сьомга або інша червона риба — 200-250г,

— Червона ікра горбуші — буквально 20-25 зерняток, для прикраси страви…;

— Два зварених перепелиних яйця;

— Зелень.

Процес приготування листкового салату з червоною рибою:

З консервів (якщо використовуємо їх) зливаємо сік, прибираємо з м’яса лосося великі кістки. Потім розминаємо м’якоть риби виделкою. Якщо використовуємо відварну червону рибу, то ріжемо її на такі дрібні шматочки, які тільки можливо. Чистимо цибулину ріжемо на дрібні кубики. Варені яйця поділяємо білки і жовтки. Жовтки яєць дрібно поріжемо і поки що відкладемо. Білки — трьом на тертці з дрібною сіткою, в окрему тарілочку. З консервованої кукурудзи також зливаємо воду. Твердий сир на крупній (бурячной) тертці. Яблука миємо, знімаємо шкірку, видаляємо серединку з насінням. Потім, яблука також трьом на крупній тертці.

Формуємо шари салату на великому плоскому блюді:

Перший шар: розім’ята консерва з червоної риби або відварна риба;

Другий шар: порізану цибулю, посипаний меленим перцем;

Четвертий шар: терті яблука. Яблука треба збризнути лимонним соком і також, злегка поперчити;

П’ятий шар: тертий твердий сир, покритий тонким шаром майонезу;

Шостий шар: солодка кукурудза;

Сьомий шар: білки. Трохи посолити зверху і полити все майонезом. Можна прикрасити салат зверху зеленню, а можна використовувати святкове оформлення. Про це нижче.

Прикраса салату:

Солону сьомгу порізати тонкими смужками гострим филевочным ножем.

— Прикрасити шматочками риби поверхню салату, як би плетінкою.

— По серединці салату зробити одну або кілька імпровізованих квітів з червоної риби.

— Також розкласти по поверхні шматочки (кружечки) з перепелиних яєць.

— Викласти окремими цяточками трошки ікри, чисто для прикраси.

— Салат потрібно обережно закрити харчовою плівкою або тарілкою зверху (щоб він не заветрівся). Ставимо його в холодильник на 10-12 годин, щоб салат настоявся і просочився.

Ще пару рецептів салатів з червоної риби я наведу в наступному пості!