Плітка – одна з найбільш примхливих і чуйних риб, яких мені доводилося ловити. Прикормка грає величезне значення для успішної ловлі плотви. Я б сказав, що у багатьох випадках, без правильної прикормки і зовсім немає сенсу пробувати цілеспрямовано ловити плотву. Про те, як самостійно приготувати підгодовування для плотви ми і поговоримо зараз.
Рецепт універсальної прикормки для лову плотви.
Помічено, що як ніяка з мирних риб, плотва любить щоб від прикормки виходило велике і густа хмара каламуті. У зв’язку з цим, в будь-який сезон (включаючи зимові прикормки для плотви) – основним компонентом прикормки є панірувальні сухарі. Крім них та ароматизаторів, у складі прикормки є ще кілька компонентів, що сприяють утворенню мутного “смачного” хмари.
Розклад компонентів для підгодовування на плову:
— Панірувальні сухарі – це основа прикормки (500 г).
— Висівки (500 г) дозволяють зробити прикормку для плотви більш пухкою. Вони дозволяють створити ефект спливаючій прикормки. Коли клубок корми розвалюється на дні, зваж з висівок піднімається вгору – це саме той ефект, який чарівно діє на плотву.
— Борошно (400 г) (рисова, кукурудзяна) також допомагає зробити прикормку більш рихлою і розсипчастою;
— Сухе молоко (4-5 столових ложок) – дає додаткову білу каламуть, яка дуже подобається плотве.
— Вівсянка, пластівці “Геркулес” (150-200 г). А ось за рахунок вівсянки на оборот, удається зліпити грудки прикормки. Плюс, коли пластівці остаточно набухнуть і розкиснуть на дні – дають відмінну муть ще довго, коли паніровка, висівки, сухе молоко та інші “мутоделы” вже розчинилися і пішли.
— Мелені смажені насіння соняшника (півсклянки). Працюють і як аромтизатор, і дод. розпушувач;
— Смажені насіння конопель (столова ложка) – ароматизатор;
— Смажені насіння льону (столова ложка) – ароматизатор;
— Ванілін (50г) – ароматизатор.
Ось з такого складу я рекомендую робити прикормочную суміш, і підгодовувати нею плотву. Даний склад, повторюся, універсальний і його можна застосовувати в якості прикормки для плотви в усі сезони, включаючи зиму!
Discussion about this post