Рибальський сезон завершено. Перш ніж не настав час щільно писати про зимову рибалку , хочу видати кілька абстрактних постів (але все ж таки про рибу …). Тема – рецепти страв із червоної риби . Справа в тому, що в мене на дачній ділянці, в недавній буревій випав “рибний дощ” із добірного атлантичного лосося . І я зібрав 20 тонн! Тепер треба якось різноманітно приготувати цю чудову червону рибу .
Добре, хоч Еллі з Канзасу мені не занесло… А то лосося хоч поїсти можна, а що я з цією американською школотою робив би? Отже, ще пощастило
А якщо крім жартів, настав реальний час поповнити розділ ” Рецепти ” на сайті, десятком напів-лівих СЕО статей. Так що ось, рецепти страв з червоної риби , сьомги, лосося, форелі, горбуші, кути – чудова тематика! Прошу любити та шанувати
Зараз перша, оглядова стаття: що саме можна приготувати з лососевих. Так би мовити, огляд найцентровіших страв із червоної риби . А в кількох подальших статтях я розгляну найцікавіші мені страви докладніше, як розбір рецептів.
Різні види солоної червоної риби . Звичайно, в першу чергу всі породи лососевих, червона риба – це чудова риба для засолювання. Існує дуже багато рецептів та способів посолу сьомги, лосося, горбуші, кети, форелі, тайменю тощо. Пряні посоли, малосольна червона риба, холодний посол; напівкопчена солона риба і ще безліч варіацій.
Так, цупке м’ясо червоної риби дуже вдало підходить для засолювання. Тож не дивно, що в більшості страв та закусок на наших столах використовується саме солона червона риба.
Солона червона риба має характерний смак, який ні з чим не сплутаєш! У наступних статтях я наведу кілька цікавих рецептів засолювання червоної риби .
Червона риба, запечена в духовці . Також чудовий спосіб приготування лососевих риб – запекти їх у духовці або на багатті. Для цього рибу ріжуть упоперек на тонкі стейки або роблять філе: поздовжньо розрізають тушки лосося, видаляють хребет.
При запіканні червоної риби можна додавати приправи, також запікати стейки з овочами, вершками, різними соусами.
Можна запікати червону рибу як у деках, жаровнях, і у фользі.
Юшка з червоної риби . Дуже оригінальна, своєрідна і по-своєму смачна виходить юшка з червоної риби.
Для юшки чудово підходять усі породи лососевих. Особисто мені, не знаю чому, більше подобається вуха з річкових лососевих: форелі, строкати, ленка, тайменя, осілого лосося; ніж із морських, прохідних видів.
Юшка з лосося має дещо підвищену густоту та замутненість. Але це не мінус, а скоріше якась “фішка”. На смак – дуже залік!
Стейки з лосося у різних варіантах. Стейки з червоної риби можна не тільки запікати в духовці, але і смажити, як шашлик, допустимо в спеціальній решітці, що закривається, на багатті. Також ніщо не заважає смажити стейки з сьомги або лосося просто на сковорідці, а потім подавати до столу з різними соусами, наприклад огірковим, лимонним і т.п.
Бутерброди з м’ясом лососевих риб . Завжди дуже цінувалися як закуска бутерброди з м’ясом червоної риби. Зазвичай для цих бутербродів використовують тонко порізані смужки солоної червоної риби. Рецептів таких бутербродів, безліч, т.к. саме поняття бутерброду передбачає можливість застосування багатьох компонентів та його комбінацій. А саме м’ясо червоної риби – дуже вдячний матеріал для експериментів на тему бутерброду.
Салати із червоної риби . Існує чимало рецептів салатів із червоної риби. У подальших статтях я наведу кілька найкращих рецептів таких салатів.
Ікра червона від червоної, таки риби. Звичайно, червона риба нерозривно пов’язана ще з одним делікатесом – червоною ікрою. Воно й зрозуміло, червону ікру одержують із лососевих… Про рецепти засолення червоної ікри та про страви на її основі, ми також поговоримо у наступних статтях.
Зрозуміло, що кулінарія – це така сфера, де можна багато експериментувати, з розумом і не дуже. Отже, список страв із червоної риби , наведений вище – це центральні, найвідоміші рецепти . Все інше – відгалуження, варіації, екзотика та сміливі експерименти. Тож для читачів мого блогу – лише перевірені рецепти. Слідкуйте за наступними статтями. Там перейдемо вже до рецептів кожної страви.
Discussion about this post