З червоної риби , лосося, сьомги, форелі та інших, можна приготувати чудові салати до святкового столу . Та й у будні, ні-ні, та можна порадувати себе та близьких такими неординарними та смачними салатами. Сьогодні я наведу кілька рецептів салатів із червоної риби .
Перший салат з червоної риби та яблук .
Склад інгредієнтів салату (розклад дана на 6 персон):
— Консервований лосось чи горбуша — 1 банка. Або замість консерви, якщо є свіжа риба (що, природно, краще) взяти 250-300 г відвареної червоної риби (форель, лосось, сьомга, кета);
– Одна не велика цибулинка або пів-цибулини;
– Яйця курячі, варені: 5-6 штук;
– Сир твердий (наприклад, Російський, Голландський і т.п., головне, щоб добре терся): 200-220 г;
– Кисло солодкі яблука – дві штуки або одне дуже велике;
– Солодка консервована кукурудза; половина баночки;
– Чайна ложка свіжого лимонного соку;
– Нежирний салатний майонез (35 або 67%);
– Сіль кухонна;
– мелений чорний перець;
Якщо салат подаватиметься на святковий, урочистий стіл, то його можна додатково прикрасити.
Для прикраси салату нам знадобляться:
– Вимочена солона сьомга або інша червона риба – 200-250г,
– Червона ікра горбуші – буквально 20-25 зернят, для прикраси страви…;
– Два зварені перепелині яйця;
– Зелень.
Процес приготування листкового салату з червоною рибою
З консервів (якщо використовуємо їх) зливаємо сік, забираємо з м’яса лосося великі кістки. Потім розминаємо м’якоть риби вилкою. Якщо використовуємо відварену червону рибу , то ріжемо її на такі дрібні шматочки, які тільки можливо. Цибулину чистимо ріжемо на дрібні кубики. Варені яйця поділяємо білки та жовтки. Жовтки яєць дрібно поріжемо і поки що відкладемо. Білки – трьом на тертці з дрібною сіткою, в окрему тарілку. Із консервованої кукурудзи також зливаємо воду. Твердий сир на великій (буряковій) тертці. Яблука миємо, знімаємо шкірку, видаляємо серединку з насінням. Потім, яблука також три на великій тертці.
Формуємо шари салату на великій плоскій страві:
Перший шар: розім’ята консерва з червоної риби або відварена риба ;
Другий шар: порізана цибуля, посипана меленим перцем;
Четвертий прошарок: терті яблука. Яблука треба збризкати лимонним соком і також, трохи поперчити;
П’ятий шар: твердий тертий сир, покритий тонким шаром майонезу;
Шостий шар: солодка кукурудза;
Сьомий шар: білки. Небагато посолити все зверху і полити все майонезом. Можна прикрасити салат згори зеленню, а можна використовувати святкове оформлення. Про це нижче.
Прикраса салату:
Солону сьомгу порізати тонкими смужками гострим ножем фільону.
— Прикрасити шматочками риби поверхню салату, ніби плетінкою.
— Посередині салату зробити одну або кілька імпровізованих квітів із червоної риби.
– Також розкласти по поверхні шматочки (кружечки) із перепелиних яєць.
— Викласти окремими цятками трошки ікри, чисто для прикраси.
— Салат потрібно обережно закрити харчовою плівкою або тарілкою зверху (щоб він не завітрився). Ставимо його в холодильник на 10-12 годин, щоб салат настоявся і просочився.
Ще пару рецептів салатів із червоної риби я наведу в наступному пості!
Discussion about this post